Pasta is voor mij sowieso een winnaar. Maar als je dit combineert met kip én bacon dan is heel mijn dag goed. Serveer het in een jasje van romige kaassaus getopt met frisse peterselie en je kunt me wegdragen. Wil jij ook bezwijken onder deze goddelijkheid? Klik verder voor het recept.

Benodigdheden

cb1

Benodigdheden

  • 175 gram kipblokjes (filet mag ook)
  • 1 zakje parmigiano reggiano
  • 1 pakje kookroom
  • Penne of pasta naar keuze (voor 2 personen)
  • 1 pakjes spek of spekreepjes
  • 180 ml kippenbouilion
  • 2 theelepels kipkruiden
  • handvol peterselie

cb2

Snijd de spek in reepjes en bak deze zonder olie in de koekenpan tot het lekker knapperig en bruin is. Schep het op een bordje en laat het even uitlekken. Snipper de ui en verdeel de kipkruiden over de kip. Zet een pan op met water voor de pasta.

cb3

Bak de gekruide kipstukjes en de gesnipperde ui in het vet van de spek tot ze goed gebakken zijn. Voeg daarna de bouillon toe. Kook onder tussen de pasta gaar zoals op de verpakking staat aangegeven.

cb4

Als de bouillon een beetje is doorgekookt kun je een scheut kookroom toevoegen. Denk er wel om dat wanneer je kookroom gebruikt, je de saus daarna afbindt, anders blijf ie dun. Als je slagroom gebruikt heb je dit minder omdat dit vetter is en sneller inkookt.

cb5

Als je ziet dat de saus een mooie dikte heeft voeg je de pasta en de spek toe. Snijd de peterselie fijn en voeg deze ook bij het geheel. Roer goed door en strooi de gewenste hoeveelheid kaas over de pasta.

cb6 cb7

Enjoy!