Een heerlijke kom vol warme tomatensoep. Wie wil dat nu niet op de luie zaterdag- of zondagavond? Met slechts een paar producten maak je in een mum van tijd deze volle en zachte weekendtopper! Hoe? Lees snel verder!

Benodigdheden (6 personen)

ts1

  • 1 ui
  • 20 gram boter
  • een scheut olijfolie
  • een volle theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 blikje tomatenpuree (groot)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 theelepels suiker
  • 1 pakje kookroom
  • zout en peper naar smaak

Vegan? Neem de bouillon blokjes van Maggi, vervang de boter voor plantaardige olie en neem de Alphro Soya Cuisine als vervanger voor de kookroom.

ts2

Zet een ruime pan op het vuur en doe hier de boter en de olie. Zorg ervoor dat je dit langzaam verhit. Snipper de ui en voeg deze, samen met de Italiaanse kruiden en wat zout en peper toe. Bak de uitjes glazig. Voeg daarna de tomatenblokjes en de puree toe en mix het geheel goed door elkaar.

tm4

Strooi daarna ook de bloem erbij en mix tot dat je deze niet meer ziet. Vul de mix aan met 600ml groentebouillon. Zorg dat het goed wordt opgenomen in het geheel. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.

tm8

Haal de pan van het vuur (safety first!) en pureer de soep tot een gladde massa. Je kunt ervoor kiezen om hem daarna nog door de zeef te halen maar persoonlijk vind ik dit niet nodig. Voeg de kookroom toe en roer goed door. Proef en voeg eventueel nog zout, peper of suiker toe.

tm10

tm6

Enjoy!

Advertenties