Zoet, zoeter, zoets! Deze vanille cupcakes met frambozen toef laat je hart net wat sneller kloppen. Altijd goed als traktatie of lekker bij een kopje thee.

Benodigdheden (12 stuks)

vb1

  • 225 gr fijne basterdsuiker
  • 115 gr zachte roomboter (ongezouten)
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml volle melk

Frambozen toef

  • 115 gr zachte roomboter (ongezouten)
  • 115 gr frambozenjam
  • 300 gr poedersuiker
  •   verse frambozen ter garnering

vb2

Begin met het romig kloppen van de boter en de suiker. Zorg er dus voor dat de boter op kamertemperatuur is. Zodra de massa wat lichter van kleur wordt, voeg je de eieren toe. Voeg het bakpoeder bij het meel en mix goed door. Mix de bloem met het suikermengsel. Daarna voeg je beetje bij beetje de melk toe.

vb3

Als er een beslag is ontstaan, dan is het tijd om de cupcakevormpjes te vullen. Je kunt ervoor kiezen om het bakblik te gebruiken maar je kunt ook cupcakevormpjes vullen.

vb4

Ik heb eerst zes vormpjes gevuld met het gewone beslag. Daarna heb ik het overige beslag gemengd met chocolade. Je kunt hiervoor ook cacao gebruiken. Voeg zoveel toe als je wilt. Hoe meer, hoe heftiger de chocoladesmaak zal zijn. Het is wel belangrijk dat het beslag niet te taai wordt. Bak de cakejes af in 20 minuten, in een voorverwarmde oven van 180 graden.

vb5

Dan is het tijd voor de topping! Hiervoor is het heel belangrijk dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben, anders gaat het schiften. Mix de boter romig en voeg de poedersuiker toe. Daarna mix je het geheel met de jam. Proef ondertussen of je de topping zoet genoeg vind en of deze stevig genoeg is om mooi rozetten van te draaien. Soms is het handig als je deze nog even koelt zodat de boter wat steviger is. Gebruik de topping pas als de cakejes volledig zijn afgekoeld.

vb6

Garneer het geheel met een framboos en enjoy!

Advertenties