Geen verjaardag of feestje zonder deze overheerlijke carrot cake. Ik heb verschillende recepten geprobeerd maar deze blijft toch het lekkerst! Twee keer knipperen en hij is op. Benieuwd hoe je deze party topper maakt? Lees snel verder!

Benodigdheden

dsc_0203

  • 285 g roomboter op kamertemperatuur
  • 285 g basterdsuiker
  • 5 grote eieren, die moet je splitsen.
  • 1 sinaasappel, schil en rasp
  • 170 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • handje walnoten
  • 1 tl kaneel
  • halve tl gemalen kruidnagel
  • halve tl nootmuskaat
  • halve tl gemberpoeder
  • snufje piment
  • 285 g wortel, geschild en grof geraspt
  • snufje zeezout

    Glazuur

  • 115 g mascarpone
  • 225 g roomkaas (zuivelspread)

85 g poedersuiker, gezeefd

dsc_0209

Begin met het schillen en raspen van de wortel. Dit mag best grof.  Neem daarna de eitjes en scheid het eigeel van het eiwit. Zorg ervoor dat de kom waarin je de eiwitten opvangt vrij is van vet.

dsc_0211

Neem daarna de boter, op kamertemperatuur, de suiker en de eidooiers en mis dit door elkaar. dsc_0214

Mix in een ander schaaltje het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de kruiden door elkaar. Voeg dit toe aan het botermengsel en mix door elkaar.

dsc_0221

Hak de nootjes in grove stukken, en voeg deze en ook de wortelen toe. Goed roeren!

dsc_0225

Neem vervolgens de schaal met het eiwit en voeg hier een snufje zout aan toe. Zorg ervoor dat de mixer ook vetvrij is. Mix de eiwitten luchtig. Zodra je pieken kunt maken van de massa, dan zit je goed. Je kunt de schaal ook de kop houden, als je durft!
dsc_0228

Neem een spatel en schep de geklopte eiwitten door het beslag. Doe dit voorzichtig, anders verlies je veel lucht. Je zult voelen dat de iets wat taaie massa van het beslag een stuk lichter aan gaat voelen. Verdeel het beslag over een met bakpapier bedekte of ingevette springvorm.

dsc_0230

Bak de taart af op 180 graden voor ongeveer 50 minuten. Test of de taart gaar is door in het midden te prikken. Als ‘ie er droog uit komt, dan is ie klaar! Laat hem goed afkoelen voordat je de frosting maakt, anders zal deze smelten.

Tip: je kunt deze taart ook heel goed een avond van de voren maken. Denk deze dan na het afkoelen goed af! De volgende dag hoe je alleen het glazuur nog te maken.

Meng voor het glazuur alle ingrediënten door elkaar en smeer de taart af. Je kunt de taart decoreren met wat grof gehakte walnoten.

dsc_0237   dsc_0241  Smakelijk!

Advertenties