Ben je nog op zoek naar een klein, zoet hapje voor bijvoorbeeld een brunch of high tea? Zoek dan niet verder! Vandaag maakte ik namelijk mini cinnamon rolls! In een half uurtje op tafel met slechts vijf ingrediënten!

Benodigdheden

cr2

  • 1 blik super croissants
  • 3 eetlepels basterdsuiker
  • kaneel
  • poedersuiker
  • vanillearoma
  • 1 eetlepel melk

cr3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit zoals je gewend bent wanneer je croissants gaat maken. Het deeg is verdeeld in driehoekjes. Knijp de snijlijn dicht met je vingers en maak hem  een beetje plat.

cr4

Bestrooi het deeg met kaneel en suiker. Maak er daarna voorzichtig een rol van en snijd in zes gelijke stukjes. Doe dit met een scherp mes anders plet je de rolletjes.

cr5

Doe de cinnamon rolls in een ovenschaal of muffinvorm en bak ze af in ongeveer 20 minuten. Ik weet dat op de verpakking 8-10 minuten wordt geadviseerd maar bij mij waren ze toen nog echt niet gaar en klef van binnen.

cr6

Geen cinnamon rolls zonder glazuur! Meng ongeveer 3 eetlepels poedersuiker met een eetlepel melk. Voeg het beetje bij beetje toe, het glazuur is snel te dun. Mocht het te dun zijn, voeg dan wat extra poedersuiker toe. Voeg een dopje vanillearoma toe voor een lekkere vanillesmaak.

Enjoy!

Advertenties