Dit keer maakte ik een super lekker gerecht met noodles en varkensvlees. Niet gek op varkensvlees? Kip of vegastukjes kan ook prima! Lees snel verder voor het recept.

Benodigdheden

kn1

  • Hamlappen (of ander vlees/vega)
  • twee tl sambal oelek
  • 150 ml ketjap manis
  • 400 gram Thaise roerbakgroente (of andere groente)
  • 1 tl koriander
  • 1 pak eiernoodles
  • 1 teen knoflook
  • zout
  • cashewnootjes
  • komkommer

kn2

Snijd het vlees in kleine blokjes en fruit deze aan in de sambal. Bestrooi het vlees met de korianderpoeder en eventueel wat zout. Voeg hier ook de knoflook aan toe. Doe dit wel als laatste, anders heb je kans dat de knoflook bitter wordt.  Voeg daarna de zak groente toe en bak deze mee.

kn3
Voeg de ketjap toe en roer het geheeld goed door. Kook ondertussen 1 liter water in de waterkoker.Wel de noodles ongeveer 4 minuten in een kom met gekookt water. Haal ze met een vork goed uit elkaar. Giet ze af.

kn5

Voeg de noodles toe aan de vlees en groente en roer het geheel goed door. Serveer met komkommer en wat cashewnootjes.

Advertenties